GASTOUDER EN KINDERCOACH ANNELOES DE COCK

BABY- EN KINDERGEBAREN

Wat is babygebaren?

(Babygebaren = gebaren met kinderen van 0-4 jr.)

Babygebaren is het ondersteunen van de gesproken taal met gebaren. Hoewel een baby gemiddeld pas rond de 18 maanden begint met praten is hij al veel eerder fysiek in staat om te communiceren. Het praten, het bewegen van je mond, is onderdeel van de fijne motoriek. Het maken van bewegingen met je vingers, handen en armen valt onder de grove motoriek. De grove motoriek is bij een baby eerder ontwikkeld. Hierdoor kan hij eerder met zijn handen duidelijk maken wat hij wil, dan met zijn mond.


Tussen de 6 en 9 maanden zijn de hersenfuncties voldoende ontwikkeld zodat het kind de omgeving om zich heen kan opnemen en observeren. Denk bijvoorbeeld aan een vliegtuig in de lucht of een eendje dat in de vijver zwemt. Een kind wil graag met je delen wat hij ziet of nodig heeft maar kan dat nog niet vertellen. Door het gebruiken van babygebaren kan hij echter wel met jou communiceren.


Cursussen en workshops

De workshops en cursussen zijn geschikt voor (groot)ouders, pedagogisch professionals en iedereen die graag met gebaren wil werken. Kijk hieronder voor een overzicht van de mogelijkheden. Geplande workshops en cursussen staan vermeld in de agenda.

* Kennismakingsworkshop

Wil je snel en makkelijk babygebaren leren? In een uur leer ik je ongeveer 15 gebaren en geef ik handige tips. De workshop is interactief; niet alleen luisteren, maar ook zelf doen. Met foto's, filmpjes en praktische oefeningen zodat je direct de volgende dag zelf aan de slag kunt. De kosten bedragen € 15,00 euro p.p. inclusief hand-out.

* 3-delige cursus

In een cursus ga je dieper in op de babygebarenstof. We oefenen minimaal 50 gebaren. Daarnaast ga je ook zelf aan de slag met babygebarenactiviteiten zoals voorlezen, liedjes zingen en spelletjes doen. De kosten voor 3 bijeenkomsten zijn € 70,00 inclusief babygebaren startpakket. Heb je al ervaring met babygebaren? Dan kun je instromen in de cursus. Je volgt dan bijeenkomst 2 en 3 voor € 60,00 inclusief woordenboek met 50 gebaren.

* Gebarentraining van 1 dag

In deze training gaan we intensief aan de slag met babygebaren. Het is een interactieve training waarbij je minimaal 50 gebaren leer en oefent hoe je deze gedurende de dag in kunt zetten. De kosten voor deze dag zijn €79,95 inclusief een activiteitenmap met heel veel tips, inspiratie en werkbladen om overal gebaren bij te kunnen inzetten.

* Themaworkshop

We gaan in deze workshop van 1,5-2 uur aan de slag met gebaren rondom een thema. Dit kan een boek zijn, maar bijvoorbeeld ook een seizoen of een feestmaand.

Kosten € 17,50 p.p

* Workshop "Samen met je kind"

Dit zijn vrolijke themabijeenkomsten van ca. 45 minuten. Samen gaan we boekjes lezen, liedjes zingen, spelletjes doen en zo, spelenderwijs, heel veel gebaren leren. Gebaar je mee? Een losse workshop kost € 7,50 per kind.

* Cursus Samen met je kind

Een speciale cursus voor (groot)ouders en hun kind; 6 bijeenkomsten samen, spelenderwijs gebaren leren. Iedere bijeenkomst staat er een ander thema centraal. In 45 minuten gaan we boekjes lezen, liedjes zingen, spelletjes doen die passen bij het thema. Zo leren we een heleboel gebaren. Kosten bedragen €45,00 per kind.

* Cursus op maat

Heb je specifieke wensen of wil je de workshop of cursus graag bij je thuis organiseren? Neem dan contact op en ik maak een offerte op maat.

* Incompany training

Ook voor kinderdagverblijven, gastouderbureaus, logopedisten, kindercoaches en andere professionals is het mogelijk om een cursus of workshop op maat te geven. Neem contact op en ik maak een passende offerte.